Groene gevels

In april 2024 werd de motie van Chris van der Helm, Haagse VVD “Geef groene gevels klimplanten” aangenomen.

Groene gevels maken een buurt mooier:

Groene gevels en begroeide fassaden kunnen de aantrekkingskracht van een buurt aanzienlijk verbeteren. Ze vormen een natuurlijk en verfrissend contrast met de betonnen en stenen structuren. De levendige kleuren van de planten, die met de seizoenen mee veranderen, kunnen een visueel aantrekkelijke omgeving creëren: geluksplekken. Klimplanten, zoals klimop of blauwe regen, kunnen de esthetische aantrekkingskracht van de gevel van een gebouw enorm vergroten. Ze voegen een stukje natuur toe aan de stedelijke omgeving en kunnen een gewone muur veranderen in een levendig, levend kunstwerk.

blauweregen nieuwe molstraat
Lees verder “Groene gevels”

Wensen voor het Haagse gemeentebestuur

Betere regelgeving en meer steun voor een groene stad

Boomspiegels

Veel boomspiegels zijn veel te klein, en de wortels duwen de stoeptegels omhoog. Op veel plekken kan de boomspiegel groter. Meer aarde vangt meer water op en zorgt ook voor afkoeling. Burgers worden uitgenodigd om de boomspiegel te beplanten. Grote boomspiegels zijn belangrijk voor een groene stad!
Inmiddels wordt dit bij ons lokaal opgepakt door de wijkmanager en de groenbeheerder, na bemiddeling via Wijkoverleg Het oude centrum.

Lees verder “Wensen voor het Haagse gemeentebestuur”