Ecopsychologie

ecopsycholoog

De natuur en de ecopsychologie zijn essentieel voor mij, psycholoog en docent:

Privé, als duurzame doener , professioneel als coach en wandelcoach, waar voor mij de principes van flow en “flourishing” en het creëren en zoeken van “geluks- en oplaadplekken” centraal staan. Als docent sociale psychologie en ecopsychologie koester ik het psychologisch basisprincipe van “verbondenheid”: verbondenheid van mensen met elkaar en met de natuur.

zonsondergang bomen bos

De ecopsychologie onderzoekt hoe onze psychologische, emotionele en spirituele relatie met de natuur onze gezondheid en welzijn beïnvloedt. Ik ben geïnteresseerd in hoe we onze vervreemding van het natuurlijke kunnen overwinnen, en hoe we onze levensstijl kunnen aanpassen aan de ecologische grenzen van onze planeet. Ik laat me inspireren door verschillende disciplines en stromingen, zoals ecologie, humanistische en positieve psychologie.

Als coach en wandelcoach begeleid ik mensen die op zoek zijn naar meer zin, balans en geluk in hun leven. De kracht van de natuur helpt mensen om hun potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Ik nodig mensen uit om in contact te komen met hun innerlijke kompas, hun passies en hun dromen. Ik ondersteun mensen om hun flow te vinden, te floreren en hun “geluks- en oplaadplekken” te creëren.

Als docent sociale psychologie geef ik les over de sociale aspecten van onze relatie met de natuur. Studenten leren hoe ze kritisch kunnen nadenken over de invloed van cultuur, media, politiek en economie op onze perceptie en waardering van de natuur. Ik stimuleer studenten om hun eigen verbondenheid met de natuur te verkennen en te verdiepen. Studenten leren om hun rol als verantwoordelijke burgers en leiders in een veranderende wereld te reflecteren.

reflectie
reflectie

De natuur is essentieel voor mij als ecopsycholoog: het is mijn passie, mijn missie en mijn levensfilosofie.