Lente in de Paleistuin

Onderweg zijn in de natuur, dat is in alle seizoenen essentieel voor lichaam en ziel. Maar het begin van de lente is een seizoen waar we allemaal uitzonderlijk van genieten. Tijdens een wandeling in de stedelijke parken zoals in de Paleistuin in Den Haag zien we dat de natuur ontwaakt, het warme lentezonnetje schijnt en we voelen de geuren en kleuren van het voorjaar. Met vreugde en verwondering zitten we in de lentezon en laten ons inspireren door de ontwakende natuur. In parken groeien vaak bijzondere struiken en bloemen, die de lente veel kleur geven.

Bloesem

wandelcoach magnolia lente

In maart onthult de magnolia haar gracieuze bloemblaadjes. Deze delicate bloesems zijn een prachig lentecadeau.

De roomwitte, delicate blaadjes met fijne aderen ontvouwen zich met een lichte bloos aan de basis.

Eerste bladjes aan de bomen

wandelcoach wilg lente

In de eerste dagen van maart ontwaakt de treurwilg uit zijn sluimer. Lichtgroene blaadjes, delicaat en teder, vangen de zonnestralen op. Van dag tot dag groeien de blaadjes en het groen overheerst.
We horen het ritselen van de bladeren en kijken door de takken naar het water.

Het lenteklokje, een soort lang sneeuwklokje, heeft een tros klokvormige bloesems. Een groengele tint accentueert de uiteinden van de bloemblaadjes. Nu in maart komen al bijen en vlinders ernaar toe.

De liefelijke, klokvormige bloemen van de schijnhazelaat staan in trossen, wiegend in de lentewind. De bloemblaadjes zijn doorschijnend pastel geel met mooie rozerode helmknoppen. Voer voor bijen en hommels.

wandelcoach ribes lente
lente ribes

In de Paleistuin bloeien bijzondere planten. We genieten op de bankjes onder bloeiende struiken van de zon. Hierboven en hiernaast de ribes, die met hangende trossen kleine, roze en dieprode bloemen de bijen lokt.

Zangvogels in de Paleistuin

In maart kunnen we weer intens van zangvogels genieten. Vogels zijn een van de meest opvallende tekenen van de lente, omdat ze actiever, luidruchtiger en kleurrijker worden. Veel vogels die in Nederland overwinteren, beginnen te zingen, broeden en nestelen. Vogels zijn een van de meest opvallende tekenen van de lente, omdat ze actiever, luidruchtiger en kleurrijker worden. Veel vogels die in Nederland overwinteren, beginnen te zingen, broeden en nestelen.